14:00

IFK Stockholm FK

Referat: Västerhaninge IF - IFK Stockholm FK

Till att börja med så var det en riktigt bra division fyra match. Två lag som satt ihop och ville spela fotboll.
Det märktes att det var IFK Stockholms sista chans att haka på i kampen om första platsen dom kom ut riktigt heta. Västerhaninge kontrollerade dock matchen. I den 19:e hörna för Västerhaninge, Freddan slår in den, kalabalik och dyker Emil upp och skallar in bollen i mål, 1-0 till Västerhaninge. Västerhaninge fortsatte att dominera och Max har en fin nick i stolpen.
I den 39:e minuten hörna för IFK. Bollen ut, kommer in igen, stökigt och en IFK spelare får till en bicykleta som letar sig in i Västerhaninge målet. Första halvlek klart på poäng till hemmalaget trots det bara 1-1.

Andra halvlek nu tar IFK över spelet och Västerhaninge sjunker ner i banan. IFK går verkligen för en seger vilket också är behövligt för dom.
Anthony har kommit in utmanas på kanten och fäller en IFK spelare och domaren dömer straff. Vem kliver fram om inte vår andre "kapten" mr "straffräddare" själv Nutte say no more... Straffen slås hårt ut mot vänstra hörnet där kommer Nutte som farande ur en kanon och stöter bort bollen, fortfarande 1-1. IFK har därefter ett bra tryck men närmare än ett stolpskott kommer man inte. Västerhaninge skapar en del Andrew kommer förbi på vänsterkanten skickar in bollen i mål men linjemannen vinkar för offside, tveksamt.
I den 87:e Mohammed igenom, blir fälld och den här gången är det Västerhaninge som får straff. Freddan kliver fram men drar bollen två meter över ribban. IFK går för det och för Västerhaninge är det ok med ett oavgjort resultat. 92:a minuten ett underbar djupledsboll från Tommie till Max som tar emot, vänder upp, chippar över den till Freddan som avlossar värsta volleykanonen stenhårt i stolpen, bollen ut till Vedran men den träffar på stödjebenet till Andrew som trycker in segermålet, helt sjukt. Klass rakt igenom, domaren blåser av matchen.

Bra genomförd match. Första halvlek var nog bland årets bästa. Vi har marginalerna på vår sida men det har som bekant ofta bra lag. Nu väntar nytt derby borta mot Vendelsö IK på fredag.